Süssünk, főzzünk!
Lambada szelet
Tészta:
- 4 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. víz
- 12,5 dkg liszt EBBŐL 2 ADAGOT SÜTÜNK
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
Krém:
- 25 dkg rama
- 20 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
Máz:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek. étolaj
Az egész tojásokat a cukorral 7-8 percig jó habosra kerverjük.
Hozzáadjuk apránként a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kb. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta 3/4 részét beleöntjük.
A maradék tésztához 2 ek. kakaóport keverünk.
Ezt a tepsiben lévő tésztára csepegtetjük.
180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Egy lapot is süthetünk, amit majd kettévágunk és megtöltjük, de akkor a krém fele is elég!
Krém elkészítése:
A vanília pudingot a cukorral megfőzzük a szokásos módon.
A ramát kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémet hozzáadjuk.
Jól kidolgozzuk a krémet.
A kihűlt piskótára a fele krémet rákenjük.
Erre jön a másik piskóta, melyet megkenünk a maradék krémmel.
Vízgőz fölött a csokit az olajjal felolvasztjuk, majd a sütire csurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeleteljük.