Lambada szelet

 
Tészta:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. víz
  • 12,5 dkg liszt                EBBŐL 2 ADAGOT SÜTÜNK
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
Krém:
  • 25 dkg rama
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
Máz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek. étolaj
Az egész tojásokat a cukorral 7-8 percig jó habosra kerverjük.
Hozzáadjuk apránként a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kb. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta 3/4 részét beleöntjük.
 
A maradék tésztához 2 ek. kakaóport keverünk.
Ezt a tepsiben lévő tésztára csepegtetjük.
 
 
180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
 
Egy lapot is süthetünk, amit majd kettévágunk és megtöltjük, de akkor a krém fele is elég!
 
Krém elkészítése:
A vanília pudingot a cukorral megfőzzük a szokásos módon.
 
A ramát kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémet hozzáadjuk.
Jól kidolgozzuk a krémet.
 
A kihűlt piskótára a fele krémet rákenjük.
Erre jön a másik piskóta, melyet megkenünk a maradék krémmel.
 
Vízgőz fölött a csokit az olajjal felolvasztjuk, majd a sütire csurgatjuk.
 
 
Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeleteljük.
 
 
 
 

Címkék