Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek. porcukor
- 1 ek. liszt
- 1 ek. olaj
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 0,5 cs. sütőpor
- darált dió
- nutella
Főzött krémhez:
- 5 dl tej
- 6 tojássárgája
- 15-20 dkg porcukor
- 1 vaníliapuding
- 3 ek. liszt
Egyéb hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg rama
- 1 cs. háztartási keksz
- kakaópor
A tésztához a fehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport.
Kb. 30x40 cm-es olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Darált dióval megszórjuk.
Ezt megsütjük kb. 15 perc alatt.
Ha megsült a meleg tésztát megkenjük nutellával.
A krémhez a tojássárgákat és a többi hozzávalót felfőzzük.
A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű ramát.
A krém felét rákenjük a tésztára.
Erre jönnek a tejbe mártott háztártási kekszek.
Gőz fölött vagy mikróban a csokit felolvasztjuk és a maradék krémhez keverjük.
A csokis krémet a kekszre kenjük.
A tetejére kakaóport szórunk.