Kinder bueno

 
Tészta:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek. porcukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 0,5 cs. sütőpor
  • darált dió
  • nutella
Főzött krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 vaníliapuding
  • 3 ek. liszt
Egyéb hozzávalók:
  • 10 dkg étcsoki
  • 25 dkg rama
  • 1 cs. háztartási keksz
  • kakaópor
A tésztához a fehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport.
Kb. 30x40 cm-es olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Darált dióval megszórjuk.
 
Ezt megsütjük kb. 15 perc alatt.
Ha megsült a meleg tésztát megkenjük nutellával.
 
A krémhez a tojássárgákat és a többi hozzávalót felfőzzük.
A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű ramát.
 
A krém felét rákenjük a tésztára.
Erre jönnek a tejbe mártott háztártási kekszek.
 
Gőz fölött vagy mikróban a csokit felolvasztjuk és a maradék krémhez keverjük.
A csokis krémet a kekszre kenjük.
 
A tetejére kakaóport szórunk.
 

Címkék