Süssünk, főzzünk!
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 15 dkg rama
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 0,5 cs. sütőpor
- 25 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, áfonya, mazsola)
- 5-5 dkg mogyoró és dió
- 2 ek. rumaroma
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
Minél több féle a gyümölcs annál ízletesebb lesz.
Összekeverjük a dióval, mogyoróval, 1 citrom reszelt héjával és a 2 ek. rumaromával.
/egy fél órát állni szoktam hagyni, hogy az ízek összeérjenek/
Utána 3 ek. liszttel szórjuk meg a keveréket.
A sütőt előmelegítjük!!!
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű ramát.
A lisztet külön tálba összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a ramás masszához.
Végül a gyümölcsöket is beleforgatjuk.
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibéleljük, majd a masszával 3/4-ig megtöltjük.
(a sütőpapírt gumival rögzíthetjük, hogy ne mozduljon el a sűrű masszától)
Lassú tűznél sütjük kb. 40 percig!
Tűpróbával ellenőrizzük!
Villanysütőnél 4-es fokozaton, gázsütőnél 3-as fokozaton sütjük.
/Én a 2 db őzgerinc formát tepsibe tettem és úgy sütöttem, hogy biztosan ne égjen meg!/
10 percig pihentetjük a formában, majd kifordítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
Ha kihűlt alufóliával bélelt tálcára tesszük fejjel lefelé és csokival leöntjük.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletelhetjük.