Gyümölcskenyér

 
Hozzávalók:
  • 15 dkg rama
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 25 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, áfonya, mazsola)
  • 5-5 dkg mogyoró és dió
  • 2 ek. rumaroma
 
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. 
Minél több féle a gyümölcs annál ízletesebb lesz.
Összekeverjük a dióval, mogyoróval, 1 citrom reszelt héjával és a 2 ek. rumaromával.
/egy fél órát állni szoktam hagyni, hogy az ízek összeérjenek/
Utána 3 ek. liszttel szórjuk meg a keveréket.
 
 
A sütőt előmelegítjük!!!
 
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű ramát.
A lisztet külön tálba összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a ramás masszához.
 
 
Végül a gyümölcsöket is beleforgatjuk.
 
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibéleljük, majd a masszával 3/4-ig megtöltjük.
 
(a sütőpapírt gumival rögzíthetjük, hogy ne mozduljon el a sűrű masszától)
 
 
Lassú tűznél sütjük kb. 40 percig!
Tűpróbával ellenőrizzük!
 
Villanysütőnél 4-es fokozaton, gázsütőnél 3-as fokozaton sütjük.
 
 
/Én a 2 db őzgerinc formát tepsibe tettem és úgy sütöttem, hogy biztosan ne égjen meg!/
 
10 percig pihentetjük a formában, majd kifordítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
Ha kihűlt alufóliával bélelt tálcára tesszük fejjel lefelé és csokival leöntjük.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletelhetjük.
 
 
 
 

Címkék