Tészta hozzávalói:
- 4 tojássárgája
- 10 ek. porcukor
- 1 dl víz
- 10 ek. liszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg darált dió
Töltelék hozzávalói:
- 15 dkg rama
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliacukor
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl feketekávé
- kb. 5 dkg dió a tetejére
A 4 db tojást kettéválasztjuk.
A fehérjét pici sóval felverjük habnak.
A 4 tojássárgáját a 10 ek. porcukorral habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
A habot hozzákeverjük.
20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük a tésztát.
Ha a tészta kihűlt, elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű ramát kikeverjük önmagában.
A porcukrot kimérjük egy tálba, majd ráöntjük a hideg kávét, és az egészet a vajhoz adagoljuk.
Utána beletesszük a vaníliát és a tojássárgáját.
Ha a krémet jól összekevertük, akkor a tészta tetejére kenjük.
Darált dióval megszórjuk.