Bokaccsó szelet

 
Tészta hozzávalói:
  •  4 tojássárgája
  • 10 ek. porcukor
  • 1 dl víz
  • 10 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg darált dió
Töltelék hozzávalói:
  • 15 dkg rama
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliacukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl feketekávé
  • kb. 5 dkg dió a tetejére
A 4 db tojást kettéválasztjuk.
A fehérjét pici sóval felverjük habnak.
 
A 4 tojássárgáját a 10 ek. porcukorral habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
 
A habot hozzákeverjük.
 
20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük a tésztát.
 
Ha a tészta kihűlt, elkészítjük a krémet.
 
A szobahőmérsékletű ramát kikeverjük önmagában.
A porcukrot kimérjük egy tálba, majd ráöntjük a hideg kávét, és az egészet a vajhoz adagoljuk.
Utána beletesszük a vaníliát és a tojássárgáját.
Ha a krémet jól összekevertük, akkor a tészta tetejére kenjük.
 
Darált dióval megszórjuk.
 

Címkék