Süssünk, főzzünk!
Barackmag
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg rama
- 1 ek. kakaó
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 sütőpor
- 4-5 ek. olaj
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, formákba tesszük és beletesszük egy tepsibe.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig.
Az elején felpúposodik a tészta, nem kell megijedni.
Amikor megsült még kb. 5 percig hagyjuk a formákban, majd egy vágódeszkára kiütögetjük.
Az a jó forma aminek fogója van, így könnyebb kiszedni belőle.
Én 60 db formával dolgoztam, mert így amíg sül egy tepsi, előkészítem a másikat...
Egy tálcára tesszük a kisült "magokat".
Amikor mind kisült elkészítjük a krémet.
Hozzávalók:
- 30 dkg rama
- 30 dkg porcukor
- 1 dl hideg kávé
- 2 vanília
/Ebből a krém mennyiségből bőven tehetünk a közepébe/
A ramának szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A kávét úgy készítettem, hogy 1 dl vízbe 2 ek. nescafet vagy pedig 2 db 3in1-be kávét feloldok. FONTOS! hogy hideg legyen!!!!
A ramát először magában robotgéppel kikeverjük.
Külön tálba kimérjük a porcukrot, melyhez hozzáadjuk a vaníliát és a kávét.
A ramához apránként hozzákeverjük a kávés porcukrot.
A krémmel megtöltjük és porcukorban megforgatjuk.