Barackmag

 
Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg rama
  • 1 ek. kakaó
  • 15 dkg porcukor         
  • 15 dkg darált dió
  • 1 sütőpor
  • 4-5 ek. olaj
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, formákba tesszük és beletesszük egy tepsibe. 
 
Előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig. 
Az elején felpúposodik a tészta, nem kell megijedni. 
Amikor megsült még kb. 5 percig hagyjuk a formákban, majd egy vágódeszkára kiütögetjük.
 
Az a jó forma aminek fogója van, így könnyebb kiszedni belőle.
Én 60 db formával dolgoztam, mert így amíg sül egy tepsi, előkészítem a másikat...
 
Egy tálcára tesszük a kisült "magokat".
 
 
Amikor mind kisült elkészítjük a krémet.
 
Hozzávalók:
  • 30 dkg rama
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl hideg kávé
  • 2 vanília
/Ebből a krém mennyiségből bőven tehetünk a közepébe/
 
A ramának szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A kávét úgy készítettem, hogy 1 dl vízbe 2 ek. nescafet vagy pedig 2 db 3in1-be kávét feloldok. FONTOS! hogy hideg legyen!!!!
 
A ramát először magában robotgéppel kikeverjük.
Külön tálba kimérjük a porcukrot, melyhez hozzáadjuk a vaníliát és a kávét. 
A ramához apránként hozzákeverjük a kávés porcukrot.
 
 
A krémmel megtöltjük és porcukorban megforgatjuk.
 
 

Címkék