Almás pite
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg rama
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 0,5 cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
- 2 üveg alma-fahéj lekvár
- 4 db alma lereszelve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A tepsi méretére (kb. 25x30 cm) kiszabunk egy sütőpapírt és ezen nyújtjuk ki a tészta egyik részét.
A TEPSIT NEM KELL KIZSÍROZNI!!!
A tepsi aljára helyezzük a tésztát (sütőpapír nélkül)
Villával megszúrkáljuk, majd rákenjük a lekvárt.
A 4 db almát lereszeljük, majd kinyomkodva a lekvárra tesszük.
A második tésztát kinyújtjuk és beborítjuk vele.
A felső tésztát is villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült rögtön megszórjuk 2 csomag vaníliáscukorral és hagyjuk kihűlni a tepsiben.