Isler

Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg hideg rama
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 vaníliacukor
  • 1 sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • kb. 20 dkg étcsoki
A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
Kb. 10 percig pihentetjük.
 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. 
 
Sütőpapírral bélelt tespibe rakjuk, kicsit távolabb egymástól, hogy sütés közben ne érjenek össze.
Amikor az alja rózsaszínű akkor kivesszük a sütőből, mert még a meleg tepsiben is sül egy kicsit.
Sütés kb. 10-15 perc
 
Amikor mind kisült és kihűlt, két korong közé savanykás lekvárt teszünk és összeragasztjuk.
(Én meggy lekvárt tettem közé)
 
Az étcsokit gőz fölött 1 ek. olajjal felolvasztjuk.
Az összeragasztott sütik tetejét megkenjük csokival, vagy félig belemártjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy a csoki rádermedjen.
Cukorkákkal, szórógyönggyel, darált dióval vagy akár kókuszreszelékkel díszíthetjük.
 

 

Címkék