Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg hideg rama
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 vaníliacukor
- 1 sütőpor
- reszelt citromhéj
- kb. 20 dkg étcsoki
A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
Kb. 10 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tespibe rakjuk, kicsit távolabb egymástól, hogy sütés közben ne érjenek össze.
Amikor az alja rózsaszínű akkor kivesszük a sütőből, mert még a meleg tepsiben is sül egy kicsit.
Sütés kb. 10-15 perc
Amikor mind kisült és kihűlt, két korong közé savanykás lekvárt teszünk és összeragasztjuk.
(Én meggy lekvárt tettem közé)
Az étcsokit gőz fölött 1 ek. olajjal felolvasztjuk.
Az összeragasztott sütik tetejét megkenjük csokival, vagy félig belemártjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy a csoki rádermedjen.
Cukorkákkal, szórógyönggyel, darált dióval vagy akár kókuszreszelékkel díszíthetjük.