Diós kosárka

 
Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliacukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csipet só
Diós hab hozzávalói:
  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
Egyéb hozzávaló:
  • sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a habot.
 
A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.
 
A tésztát kinyújtjuk kb. 5-7 mm vastagra és linzerkiszúróval vagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
 
A kiszaggatott tésztát a kosárka formákba tesszük és belenyomkodjuk.
A formákat nem kell kikenni!!!
 
A kosárkákat egy tepsibe rakjuk és teszünk rá 1-1 kiskanál lekvárt, majd habot.
 
 
Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük lassú fokozaton (3-as)
Amikor megsült hagyjuk még pár percig a formákban, majd kiütjük belőle.
Porcukorral megszórjuk és tálalhatjuk.
 
Ebből az adagból nekem 50 db kosárka lett.

 

 

Címkék