Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rama
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliacukor
- 3 tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 1 csipet só
Diós hab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
Egyéb hozzávaló:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.
A tésztát kinyújtjuk kb. 5-7 mm vastagra és linzerkiszúróval vagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tésztát a kosárka formákba tesszük és belenyomkodjuk.
A formákat nem kell kikenni!!!
A kosárkákat egy tepsibe rakjuk és teszünk rá 1-1 kiskanál lekvárt, majd habot.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük lassú fokozaton (3-as)
Amikor megsült hagyjuk még pár percig a formákban, majd kiütjük belőle.
Porcukorral megszórjuk és tálalhatjuk.
Ebből az adagból nekem 50 db kosárka lett.