Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg hideg rama
- 5 tojássárgája
- 1 kis pohár tejföl
Dióhab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 1 vaníliacukor
A lisztet a ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrjuk.
30 percre hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből pár csepp citromlével habot verünk.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliát majd a diót.
A tésztát vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd pizzavágóval egyforma téglalapra vágjuk. (kb. 9x7 cm)
A tészta közepére vékony csíkban rátesszük a krémet, majd lazán feltekerjük.
Sütőpapírra tesszük, közepes fokozaton kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.