Dióhabbal töltött rudacska

 
Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg hideg rama
  • 5 tojássárgája
  • 1 kis pohár tejföl
Dióhab hozzávalói:
  • 3 tojásfehérje
  • pár csepp citromlé
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliacukor
A lisztet a ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrjuk.
30 percre hűtőbe tesszük.
 
A tojásfehérjéből pár csepp citromlével habot verünk.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliát majd a diót.
 
A tésztát vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd pizzavágóval egyforma téglalapra vágjuk. (kb. 9x7 cm)
A tészta közepére vékony csíkban rátesszük a krémet, majd lazán feltekerjük.
 
Sütőpapírra tesszük, közepes fokozaton kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
 
Porcukorral megszórva tálaljuk.
 

Címkék